Mare opent bij WEC: lokaal, duurzaam en seizoensgebonden

LAUWERSOOG – Een restaurant waar de seizoenen en de omgeving de menukaart bepalen. Waar je terechtkunt voor een stevige lunch, een borrel, een uitgebreid diner of gewoon een vers kopje koffie met ambachtelijk gebak. En waar duurzaamheid en lokale samenwerking centraal staan. Dat is Mare – de smaak van het getij, het nieuwe restaurant dat 26 april 2025 zijn deuren opent in het nieuwe WEC, Werelderfgoedcentrum Waddenzee.

Gelegen op een unieke locatie biedt Mare – de smaak van het getij niet alleen smaakvolle gerechten, maar ook een adembenemend uitzicht. Gasten kunnen genieten van een panoramisch vergezicht op Schiermonnikoog – een ervaring die de pure, lokale beleving compleet maakt.

Verbonden met de omgeving: WEC en Mare als duurzame partners

Mare is nauw verbonden met het WEC, een innovatieve en educatieve ontmoetingsplek die bezoekers bewust maakt van het unieke ecosysteem van de Waddenzee. Het WEC zet zich in voor natuurbehoud, duurzaam toerisme en educatie over het waddengebied. Mare sluit hier naadloos op aan door de principes van duurzaamheid en regionale betrokkenheid te vertalen naar de keuken.

Het WEC inspireert bezoekers om de natuur te begrijpen en te respecteren, terwijl Mare een culinaire ervaring biedt die hetzelfde verhaal vertelt – op het bord. De menukaart bevat bewuste keuzes, waardoor de beleving van het WEC doorgaat in het restaurant. Zeevis wordt beperkt om de Waddenzee te ontlasten, en in plaats daarvan wordt gewerkt met zoetwatervis en duurzame streekproducten. Daarnaast is een groot deel van de menukaart vegetarisch of vegan te bestellen.

Bewust en streekgebonden: koken met wat de natuur biedt

Bij Mare – de smaak van het getij draait alles om samenwerken met de omgeving Het restaurant werkt volgens het ‘Boer en Chef’-principe en werkt rechtstreeks samen met producenten uit de regio.

Denk aan brood van lokale bakkers, gemaakt van zilte aardappelen en Hollandse granen. Ook vlees wordt regionaal en verantwoord ingekocht, met aandacht voor eerlijke producten. Vissers adviseren Mare bij het samenstellen van het seizoensmenu, zodat de gerechten altijd in harmonie zijn met wat de natuur op dat moment te bieden heeft.

Voor iedereen toegankelijk

Mare is een plek waar iedereen zich welkom voelt. Bezoekers van het WEC kunnen na een inspirerende ervaring in het centrum aanschuiven voor een ontspannen maaltijd, maar ook gasten van buitenaf zijn van harte welkom.  Of het nu gaat om een zakelijke lunch, een borrel met vrienden of gewoon een momentje voor jezelf met een kop koffie met gebak – Mare biedt een sfeervolle en toegankelijke plek om te genieten.

Met de opening van zowel WEC als Mare ontstaat een nieuwe culinaire ontmoetingsplek waar gastronomie, natuur en duurzaamheid samenkomen. Hier wordt niet alleen verteld over het Waddengebied, maar proef je ook de smaak van het getij.

Open voor publiek, samen met het WEC, op 26 april

Het WEC en Restaurant Mare zijn geopend voor publiek vanaf 26 april. Mare is 7 dagen per week geopend, de openingstijden bewegen mee met de seizoenen en zullen afhankelijk van het seizoen verschillen.  

De menukaart en actuele openingstijden zijn dan te vinden op www.restaurantmare.nl

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 1403

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *