Van Wijk aan C

HOLLUM – Restaurant Van Wijk aan C is open. Donderdag 15 juli gingen – na een drukke periode van voorbereidingen – de deuren van het nieuwe restaurant aan de Oranjeweg nummer 10 open.

Camiel en Kim van Wijk zijn de chef en maître van het bedrijf. Het strak en fris ogende restaurant heeft een zonnig terras met heerlijke stoelen. Het uitbaterechtpaar meent met hun bedrijf naast het Maritiem Museum, dichtbij het centrum van Hollum en op de route naar het Hollumer badstrand een toplocatie te hebben gevonden. De Van Wijks huren het pand van Hendrik Metz en zijn eigenaars van het bedrijf.

Camiel van Wijk heeft een loopbaan in diverse sterrenkeukens op zijn naam staan. Enkele jaren geleden was hij de chef-kok van Hotel Noordsee. Nu is hij terug op het eiland waar hij zijn vrouw leerde kennen.

Wie op het terras gaat zitten en een kopje koffie bestelt, krijgt een heuse koffiekaart met keuze uit diverse smaken heerlijke koffie. Neem de Ristretto: “Intens en aanhoudend,” zegt de kaart. “Intens geroosterde zuivere Arabica uit Midden- en Zuid-Amerika met een volle body die een uniek chocoladeaccent onthult.” Het kopje koffie komt heerlijk geurend bij het tafeltje aan. Daarna vraagt het om met rust en aandacht genoten te worden. Van Wijk aan C betekent koffie genieten. Hetzelfde geldt voor de thee. Ook voor een kopje thee bestaat een theekaart met de aller-fijnste soorten en smaken.

Van Wijk mikt op lekker met zorg, kwaliteit en vers, mooi met karakter. Het is terug te vinden in de kopjes, het koffielepeltje, de lampen en de kunst aan de muur. En bovenal in de kaart.

Van Wijk is geen visrestaurant geworden. Camiel van Wijk legt het uit. Het visrestaurant was een idee van Metz, van vishandel Metz. Van dat concept werd afgestapt nu niet Metz maar Van Wijk de uitbater van het restaurant is geworden. De kaart laat zeker heerlijke visgerechten zien, maar ook vlees is prominent aanwezig. Bij de nagerechten ontwaren we crème brûlée. Voor dat Franse dessert dat stamt uit de zeventiende eeuw weten wij al een liefhebber. Het liefst serveert Van Wijk zijn dagmenu’s, menu’s vol verrassingen, begeleid door mooie wijnen en elke dag anders. Voor een driegangen menu betaal je dan € 38,50.

In de open keuken is de kok aan het werk te zien. “We hebben hier geen geheimen,” zegt Camiel van Wijk. Geen geheimen, alleen maar lekker eten, lekkere wijnen, een goede ambiance en een heerlijk toetje.

Van Wijk aan C, met de C van Camiel, is dagelijks open vanaf 11.00 uur.

>>> klik voor meer nieuws en het nieuwsarchief op de knop NIEUWS in het hoofdmenu

© Persbureau Ameland 2010, op dit artikel rust copyright.  

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18169

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *