Eindelijk weer winst voor Geel Wit

BUREN – Geel Wit heeft eindelijk weer eens gewonnen. Dronrijp werd zondag met 3-2 verslagen. De laatste overwinning dateerde van 10 november tegen Thor.

Met enig fortuin overleefde Geel Wit de beginfase. Na een misverstand tussen Reinier Smit en Kevin Kiewiet schoot Jimmy naast. Even later schoot Raymond over. Na ruim een kwartier kon een voorzet van Jimmy Geertsma net niet door Rowan Langedijk worden binnengetikt.

De eerste kans voor Geel Wit diende zich na een half uur spelen aan. Djerry Spoelstra ging op avontuur en zag zijn schot in het zijnet belanden. Meteen daarna weer een kans voor Dronrijp, Reinier Smit pareerde het schot van Noa van Gils.

Na 35 minuten spelen kwam Geel Wit op voorsprong door een formidabele afstandsknal van Johan Kolk: 1-0.

Vlak voor de rust had Geel Wit de voorsprong kunnen verdubbelen, maar de inzet van Bente Bonthuis belandde tegen de paal.

De tweede helft begon voor Geel Wit dramatisch. De pass van Kevin Kiewiet op Pieter Kiewiet was tekort, Thom Buwalda onderschepte en werd vervolgens gestuit door Reinier Smit, die werd bestraft met een gele kaart en een strafschop, die door Kevin Roersma werd benut.

Niet veel later kwam Dronrijp op voorsprong. Uit een vrije schop van Jimmy Geertsma kopte Kevin Roersma schitterend binnen: 1-2.

Geel Wit ging niet bij de pakken neer zitten en greep door twee doelpunten van Bente Bonthuis alsnog de overwinning. Zijn eerste treffer scoorde hij vanaf de linker flank. Met een fraaie curve vloog de bal buiten bereik van doelman Jan Peter Bootsma bij de tweede paal binnen.

Even later passeerde hij de keeper mijn zijn derde kopgoal ooit. Dronrijp was niet in staat daar nog iets tegenover te zetten en zo won Geel Wit eindelijk weer eens,

Toch eindigde de wedstrijd in mineur nadat een aanvaller van Dronrijp doelman Reinier Smit provoceerde. Na het laatste fluitsignaal kwam de Amelander doelman revanche halen wat de keeper op zijn tweede gele kaart kwam te staan. Hij zal hierdoor zeker een wedstrijd moeten missen.

Opstelling Geel Wit: Reinier Smit; Johan Kolk, Kevin Kiewiet, Pieter Kiewiet, Djerry Spoelstra (Kayan Kiewiet, 70); Christian Molenaar, Jan Ytsma, Christian Smid; Bente Bonthuis, Danny Metz (Lars Molenaar, 60); Jurjen Metz (Marco van Dijk 46).

Door: Koos Molenaar