Derde verlies op rij voor Geel Wit

BUREN – Geel Wit dreigt de aansluiting met de top in de derde klasse A te verliezen na de derde nederlaag op rij. Op eigen bodem werd met 1-2 verloren van SC Bolsward. Vanwege de slechte gesteldheid van het hoofdveld was uitgeweken naar het kunstgrasveld en het was de eerste keer dat Geel Wit daarop een wedstrijd speelde. Dat was wel even wennen.

De openingsfase was dan ook voor de gasten die gewend zijn op kunstgras te voetballen. Na een goede redding van Matthijs Rijpstra schoot Lorenzo Lemmers de bal over in de achtste minuut. De volgende kans was na twintig minuten weer voor Lemmers, maar weer lag Rijpstra in de weg. Ietwat verrassend viel het doelpunt drie minuten later aan de andere kant. Uit een voorzet van Christian Molenaar schoot Danny Metz ineens bij de verste paal binnen: 0-1.

Zes minuten later was de stand alweer gelijk toen Özgür Akkus ongehinderd kon raakschieten. Danny Metz had vier minuten later pech dat hij boven op de lat mikte. De laatste kans van de eerste helft viel vijf minuten voor de rust te noteren, Özgür Akkus kon oprukken naar het vijandige doel, maar kwam niet langs Rijpstra.

Na de hervatting lag het initiatief bij Geel Wit. Meteen na de rust voorkwam keeper Tolga Demirci een treffer van Danny Metz. Een stift van Micha Metz belandde op de lat en schoten van Jordi en Micha gingen net naast.

In de 73-ste minuut werd een uitbraak van Bolsward op de rand van de zestien gestuit. De vrije schop van Deniz Akkus ging er via de handen van Rijpstra in: 1-2.

Diep in blessuretijd kreeg Geel Wit nog twee kansen, maar zowel de scrimmage voor het doel als de kopbal van Kevin Kiewiet bleven zonder resultaat.

Opstelling Geel Wit: Matthijs Rijpstra; Jurjen Metz, Bjorn Wijnberg, Pieter Kiewiet (Kevin Kiewiet, 56), Lars Molenaar; Christian Molenaar (Theodoor Molenaar, 80), Jordi Metz, Micha Metz; Bente Bonthuis, Danny Metz, Sander Hekkelman (Luc Metz, 62).