1309 – Nepnieuws – Hoe herken je fake news en nepberichten

HOLLUM – Nummer 1309 gaat over nepnieuws en hoe je dat kunt herkennen.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Nepnieuws is zo oud als de mensheid. Het zijn de leugentjes die meningen kunnen doen kantelen, waardoor er voordeeltjes te behalen zijn. Online nepnieuws is net zo oud als internet. Nepnieuws is soms leuk en grappig, maar het kan enge vormen aannemen. Wanneer we echt nieuws niet meer kunnen onderscheiden van nepnieuws, gaan we oordelen en kiezen op onterechte gronden. Gelukkig zijn er manieren waardoor we nepnieuws van echt nieuws kunnen onderscheiden. Het vraagt een wakkere blik en niet een slaafs achter websites en media aan sukkelen. Als we bewuste nieuwsconsumenten zijn, kunnen we nepnieuws uit het nieuwsaanbod filteren."

⇒ lees hier nummer 1309 over Herkennen van nepnieuws

⇒ lees hier nummer 1308 over Impeachment

⇒ lees hier nummer 1307 over Hoekige krab

⇒ lees hier nummer 1306 over Facebook en filterbubbels

⇒ lees hier nummer 1305 over IS in februari 2017

⇒ lees hier nummer 1304 over Trump in februari 2017

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *